Archief

OSG “De Driemark” met Sporthal

SchoolgebouwIn opdracht van de Gemeente Winterswijk wordt in bouwteam-verband gewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe locatie van scholengemeenschap “De Driemark”. Deze nieuwe locatie zal huisvesting bieden aan circa 1400 leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Speerpunten van dit project zijn onder andere het binnenklimaat van het schoolgebouw en een duurzame energie-opwekking.

Sport- en turnhalNaast de nieuwbouw van het schoolgebouw behoort tevens de bouw van een sport- en turnhal tot het project. Oplevering van het gehele project staat gepland voor medio 2012.

Globale projectomvang:

 • 12.000 m2 school
 • 3.500 m2 sportaccommodatie
 • Bouwsom ca €20 miljoen

Klik hier voor referentiefoto's

Zorgcentrum en PG-units

PG unit SensireIn opdracht van Pro-Wonen wordt momenteel gewerkt aan de herontwikkeling voor de locatie Zutphenseweg / Smidsstraat te Vorden. De herontwikkeling betreft de realisatie van twee complexen. Het eerste complex is een combinatie van een zorgcentrum met appartementen. Het tweede complex betreft de nieuwbouw van PG zorg-units voor Sensire.

Zorgcentrum en seniorenappartementenOok bij dit project is er gekeken naar de optimale verhouding tussen duurzaamheids-toepassingen afgezet tegen de economische haalbaarheid. Dit heeft er in geresulteerd dat het “PG-complex” volledig zal worden voorzien van vloerverwarming-koeling en betonkern-activering. (Grondcollectoren i.c.m. een warmtepomp zullen in het overgrote deel van de warmte- en koude-behoefte voorzien.)

Klik hier voor referentiefoto's

Marqt in The BANK Amsterdam

Marqt in het voormalig hoofdkantoor van de ABN-AMRO The BANKIn opdracht van MvRO en Marqt heeft Enervisie het ontwerp, het bestek en de technische uitwerking opgesteld voor alle gebouwgebonden-installaties voor Marqt in het voormalig hoofdkantoor van de ABN-AMRO The BANK te Amsterdam.

Marqt in het voormalig hoofdkantoor van de ABN-AMRO The BANKEén van de grote uitdagingen bij dit project was (mede door de grote diversiteit aan eindgebruikers) de onderlinge afstemming en samenwerking met alle projectpartners binnen het gehele complex. Eind maart 2010 is de locatie door Marqt in gebruik genomen.

Gelre ziekenhuis

Enervisie heeft voor de nieuwbouw van het Gelre ziekenhuis in Zutphen de engineering van de volledige kw-, ww- en wwc-leidingsystemen verzorgd. Hierbij is naast het opstellen van alle benodigde berekeningen tevens een volledige simulatie van het gehele warmwatercirculatiesysteem opgesteld. Door het uitvoeren van deze simulatie is in de ontwerpfase reeds exact de uiteindelijke werking van het systeem te bepalen. Hierdoor kunnen in een vroeg stadium mogelijke knelpunten in het systeem opgespoord worden. Dit is bij een systeemomvang van circa 1275 tappunten en vele kilometers aan leidingwerk van groot belang. Voor het uitvoeren van dergelijke simulaties beschikt Enervisie als één van de eerste bureaus in Nederland over de (door Kemper/Dendrit) speciaal hiervoor ontwikkelde simulatiesoftware.

Gelre ziekenhuis in Zutphen

Qlyte Delfzijl

Als spin-off van DSM laat Qlyte een procesinstallatie bouwen waar cellulose-plastic fracties tot brandstofpellets verwerkt worden door middel van de Subcoal® technologie.
Deze technologie is eind jaren negentig door DSM ontwikkeld als antwoord op de groeiende behoefte aan nieuwe milieutechnologieën om de afvalstromen op een milieuverantwoorde en kostenbewuste manier te verwerken.
In opdracht van Viro Engineering te Hengelo heeft Enervisie als adviseur gebouwgebonden-installaties aan de ontwikkeling van deze productielocatie deelgenomen. Ook de uitwerking van de gehele technische infrastructuur van het terrein met bijbehorende installaties behoorde tot de opdracht van Enervisie.

Totale locatieomvang ca 15.000m².

Qlyte een procesinstallatie

WERKTUIGBOUW

 • Klimaatinstallaties (AC / CV)
 • Luchtbehandeling-installaties
 • Duurzame energie-oplossingen
 • Gebouwbeheer-systemen
 • Sanitaire installaties
 • Brandbestrijdingsinstallaties

 

ELEKTROTECHNIEK

 • Licht/kracht-installaties
 • Communicatie-installaties
 • Inbraakbeveiliging
 • Brandbeveiliging
 • Persoonsbeveiliging

 

ENERGIE-PRESTATIE

 • EPN / EPC-berekeningen woningbouw en utiliteit.
 • PHPP (Passiefhuis - berekeningsmethodiek)
You are here: Home Archief